Bli med på monsterjakt

  • Start:29.04.2021, kl. 18:00
  • Sted:
  • Pris:Gratis

Lekens monstre

Er det noe barnehagelærere og barnehagelærerstudenter vet, er det hvor viktig leken er for barn. Men selv om dette nærmest er en selvfølge, er det likevel noe som truer leken. Hvilke monstre gjemmer seg i skapet og under senga?

Rutinerte monsterjegere

Med dette arrangementet er vi ute etter å identifisere hva eller hvem som truer leken! Vi har fått med oss Birgitte og Sondre, to rutinerte barnehagelærere som hver dag leker og slåss for lekens plass i barnehagen. Hvordan kan vi ivareta den gode leken i en hektisk hverdag preget av korona, for lite bemanning og en verden som ser helt annerledes ut enn når studentene er ute i praksis?

Birgitte Fjørtoft

Foto: Charlotte Wiig

Birgitte har nylig gitt ut boka Perlet furunål og er redaktør for tidsskriftet Barnehagefolk. Hun er utdannet barnehagelærer med master i barnehagepedagogikk og jobber i Lundbo barnehage på Hamar. Hun har også gitt ut boka Læringens ville veier, etiske møter i barnehagen, og deltatt aktivt i samfunnsdebatten til forsvar for leken.

Sondre Bjaberg

Sondre er aktuell med podcasten Tidligvakt med Sondre og Trond. Han har gitt ut flere barne- og aktivitetsbøker og holder foredrag om voksenrollen i konflikter med barn. Han er pedagogisk leder i Årvollskogen barnehage og blant annet kjent som en av spesialistene i NRK-serien Verdens beste pappa. Sondre er ikke redd for å bruke og snakke om barnehagefaget, og engasjerer seg for å ta barn på alvor.