Illustrasjon av to barn som gråter. Tekst stopp drap av barn og sivile!

Stopp drap av barn og sivile!

Pedagogstudentene fordømmer terrorhandlingene til Hamas mot sivile i Israel, og de uforholdsmessige angrepene på sivile i Gaza. Vi oppfordrer begge partene til å inngå våpenhvile, og bombingen av palestinske sivile må stoppe umiddelbart. Blokaden av Gazastripen må også opphøre, og nødhjelp må slippes inn til befolkningen.

Hamas sine angrep mot sivilbefolkningen i Israel var grusomme terrorhandlinger. Uavhengig av Israels forsvarsrett går deres krigføring uforholdsmessig sterkt ut over sivile, og særlig barn og unge. En stor andel av Gazas befolkning er mindreårige, og Israels drap på barn og unge er forkastelig. Som lærerstudenter blør hjertene våre for barna som skulle ha lekt, gått på skole og hatt en framtid, som de nå aldri får oppleve.

Pedagogstudentene mener at ingen land har rett til å drepe sivile og barn uavhengig av hvilke krigsforbrytelser andre har begått mot dem. En krigsforbrytelse rettferdiggjør ikke en annen. At Israel bomber tettbebyggede områder, kirker og moskeer, sykehus og skoler er alvorlige brudd på folkeretten og menneskerettigheter som vi fordømmer på det sterkeste.

Vi oppfordrer den norske staten til å jobbe for å stoppe krigshandlingene, og holde Israel ansvarlig for sine krigsforbrytelser mot sivile.