Plakat med teksten Vi støtter barnehagestreiken. Illustrasjon.

Nå streikes det i private barnehager

Nå streikes det i private barnehager over hele landet for en rettferdig pensjon. Vi støtter de streikende, og håper PBL som arbeidsgiverorganisasjon forstår at pensjon er viktig, også for oss som snart skal velge arbeidsgiver.

Utdanningsforbundet streiker i barnehagen

Utdanningsforbundet er sammen med Fagforbundet og Delta i streik i tariffområdet PBL. De har forsøkt å forhandle for lærere og ansatte i private barnehager, og har blant annet jobbet for å sikre at man kan forvente samme pensjonsvilkår som i kommunale barnehager. 

— Etter gjentatte ganger å ha bli lovet en pensjon som nær alle andre ansatte i barnehagesektoren har, måtte vi til slutt sette ned foten. Vi krevde en anstendig pensjon for ansatte i PBL. Hvis ikke vil de som jobber i PBL tape titusener av kroner når de blir pensjonister og skal leve av pensjonen, skriver Utdanningsforbundet på sine sider. 

Du kan lese mer om streiken på Utdanningsforbundets egne streikesider. 

Pedagogstudentene stiller seg bak streiken i barnehagen

Selvsagt må lærere i den private barnehagen få den samme pensjonen som i kommunale barnehager, mener Pedagogstudentene.

— Igjen streikes det for rettigheter som burde være selvsagt, og det i en tid hvor sektoren klør seg i hodet over få søkere og lav rekruttering til både utdanning og læreryrket i barnehage og skole, sier lederen vår, Lars Strande Syrrist.