Valgkomiteens innstilling til ekstraordinært landsstyremøte 2023/2024

Her finner du valgkomiteens innstilling til ekstraordinært landsstyremøte 2023/2024. En innstilling er en anbefaling fra valgkomiteen til valgforsamlingen. Denne skal de komme fram til gjennom nøye vurdering av kandidatene som stiller.

Tre kandidater har meldt sitt kandidatur innenfor fristen for å være med i innstillingsprosessen til valgkomiteen. Vi har basert vår innstilling til politisk nestleder på gjeldende vedtekter, etiske retningslinjer og mandat for politisk nestleder, samt et helhetlig perspektiv på organisasjonens behov og interesser. Til vår innstilling har vi vektlagt kandidatenes erfaring så vel som organisasjonens behov. På bakgrunn av at organisasjonen er over halvveis i perioden har vi særlig vektlagt kandidatenes evne til å tre raskt inn i vervet og organisasjonens ulike prosesser. 

Gjennom valgkomiteens innstillingsprosess så har vi foretatt oss samtaler og intervju med alle kandidatene, og hatt interne diskusjoner opp imot valgreglementets kriterier og kandidatenes relevante erfaringer. 

Sammen har vi vurdert kandidatene opp mot disse faktorene og kommet fram til at vår innstilling går til: 

  • Iselin Sande Bakke

Iselin har vært aktiv i Pedagogstudentene siden våren 2019, og har siden da hatt flere ulike verv i organisasjonen. Hun har bred erfaring fra både lokale og sentrale verv, som vara landsstyrerepresentant, landsstyrerepresentant gjennom flere perioder, lokallagsleder og studentmedlem i arbeidsutvalget med internasjonalt ansvar. Det internasjonale ansvaret for organisasjonen er mandat festet i mandat for politisk nestleder, og gir Iselin et erfaringsrikt utgangspunkt for å bygge videre på dette ansvaret. Iselin har også sittet som komitemedlem i valgkomiteen for perioden 2022-2023. Samlet gir dette Iselin god kjennskap til Pedagogstudentenes virke. Utenfor Pedagogstudentene har Iselin erfaring fra andre organisasjoner, slik som Norsk Målungdom og Studentsamfunnet. Komiteen mener at alle disse erfaringene vil være nyttig å ta med seg inn i vervet som politisk nestleder. 

Gjennom intervjuer og referansekontakter har komiteen fått innsikt i Iselins evne til å ta vare på sine medmennesker. Hun holder seg kontinuerlig oppdatert innen politikk og engasjerer seg aktivt for sine hjertesaker. Iselin legger stor vekt på å skape et trygt og inkluderende miljø i Pedagogstudentene der alle føler seg hørt, og mener at jo flere som trives i organisasjonen, desto mer kan vi oppnå sammen. Iselin er politisk engasjert og har ingen utfordring med å uttrykke sine meninger. Vi ser også en evne og interesse til å få belyst alle perspektiver av aktuelle saker. Hun viser stor motivasjon for vervet, og dedikerer betydelig innsats og engasjement i sitt arbeid. Iselin har et fremtidsrettet perspektiv når det gjelder økt finansiering av lærerutdanningene, og hun har et klart mål om å bidra til forbedringer av lærerutdanningene for å gjøre en positiv forskjell for fremtidens lærere. 

Iselin sin kunnskap om Pedagogstudentene som organisasjon, sammen med hennes erfaring fra annet organisatorisk arbeid de siste årene, gir valgkomiteen tillit til at hun er godt forberedt på å påta seg et sentralt verv. Hun har et solid fundament for å videreutvikle organisasjonen og arbeide for Pedagogstudentenes vedtatte politikk.

Les mer om: