En kollasj av portrettbilder der alle har på seg samme beige genser med teksten "Plass til alle". Foto.

Ber NLA Høgskolen endre verdidokument

Pedagogstudentenes mange lærer- og pedagogstudenter i hele Norge går nå sammen for å be NLA Høgskolen endre verdidokumentet sitt som setter skeive studenter på gangen.

Gi plass til alle

Lærer- og pedagogstudenter fra hele landet går sammen for å vise støtte til studentene ved NLA Høgskolen og ber NLA endre verdidokumentet sitt. I dokumentet står det nemlig at ekteskapet mellom mann og kvinne må forstås som den bærende norm i samlivsetikken. Det får landets lærer- og pedagogstudenter til å reagere kraftig.

20210807_EliseHåkullKlungtveit_UteSundvolden_Nøytral_Bredde_5.jpg

- Skeive lærerstudenter på NLA Høgskolen skal ikke måtte bekymre seg for om de har like mye verdi som andre studenter, sier Pedagogstudentenes leder Elise Håkull Klungtveit.

Ikke plass på NLA Høgskolen

- Det var ikke før jeg startet på NLA Høgskolen at jeg for første gang kjente på at jeg ikke var god nok som jeg er, sier en av lærerstudentene på NLA Høgskolen i Oslo. Håkull Klungtveit reagerer kraftig på at Norge har en lærerutdanning som får diskriminere. 

- Framtidas lærere skal være trygge på at de tar en utdanning som ruster dem til å utøve norske barnehagers og skolers samfunnsmandat. Det er uavhengig av blant annet legning og religion, slår Elise Håkull Klungtveit fast. Hun får støtte fra flere hold, blant annet lærerprofesjonens eget etiske råd, som har utfordret Kunnskapsdepartementet på nettopp dette.

Hvor er de voksne?

- Det er uholdbart at dette må komme fra studentene selv, og det er hårreisende at ingen tar tak i dette, sier lederen av Pedagogstudentene.

- Nå må noen ta grep, og vårt håp er at NLA Høgskolen selv vil ta ansvar. NLA sier de har plass til alle, men i realiteten setter dem de av oss som er skeive på gangen. Det godtar vi ikke. 

20.000 lærerstudenter står klare til å rope hurra for NLA

nla oslo.jpg

- Nå slår vi ring om studentene våre ved NLA. Vi har med oss studenter fra hele landet som stiller opp for studentene våre, sier studentlederen og peker på at alle er klare til å rope hurra og gjøre dette til en feiring av NLA Høgskolen, dersom de blir med på laget.

- Nå sier vi tydelig ifra, men med en gang NLA snur, så roper vi hurra! Sier Elise Håkull Klungtveit håpefullt.

NLA har en kjempemulighet

Pedagogstudentenes leder er åpen for dialog og setter hele studentorganisasjonen til disposisjon for innspill om veien videre. Håkull Klungtveit mener NLA Høgskolen har en kjempemulighet for å snu denne betente saken til noe positivt.

- I dag har ikke NLA plass til alle og de lytter ikke til studentene sine. Pedagogstudentene representerer over 20.000 lærerstudenter, og vi står klare til å rope hurra for NLA. Men da må de snu.

Les mer om: