Bilde av syv blide personer i 20-årene, seks kvinner og en mann, som sammen utgjør arbeidsutvalg for perioden 2021/2022. Bildet er tatt ute på en solfylt dag, men i skyggen. Alle står med minst én meters mellomrom og er kledd i lette sommerlige klær og – i alle fall forsøker – å forme et hjerte med hendene. 

De står mellom to bygg, til venstre et burgunder murbygg med slett overflate, og et gult murbygg til høyre med en mer ru overflate hvor omrissene av teglsteinene vises. Mellom byggene er det tre mindre trær som står på rekke bakover og to røde sittegrupper i plast.

Bakken består stort sett av brostein, eneste er et lite felt i front med asfalt.

Dette er gjengen som leder Pedagogstudentene

Bli bedre kjent med gjengen som skal lede organisasjonen det kommende året. Her får du både hacks til hjemmekontoret og tips til hvilken is du bør teste ut i sommer!

Vi har tatt en sommer-prat med alle i arbeidsutvalget som skal lede Pedagogstudentene i perioden 2021/2022 slik at du kan bli bedre kjent med de. Les hva de mener er det beste med Pedagogstudentene og hva de gleder seg mest til.

Du finner også ut om det er sorbet, kremis eller softis som flest oppgir som favoritt, og hvem det er som ikke liker is! I tillegg deler de noen tips til hjemmekontoret og korona-hacks.

Les hva de har svart under.

Elise H. Klungtveit

PS: Hva er det beste med Pedagogstudentene?
Elise:
Det beste med Pedagogstudentene er fellesskapet, og at vi aldri er alene. Vi skal inn i verdens viktigste profesjon, og jeg er veldig stolt av at Pedagogstudentene samler oss, og bidrar til å ruste oss til å bli de beste lærerne og pedagogene vi kan bli for våre barn og elever.

PS: Hva gleder du deg mest til med vervet?
Elise: Jeg gleder meg veldig til å (forhåpentligvis) kunne samle organisasjonen fysisk igjen, sommerfuglene i magen er ganske store når jeg tenker på nettopp det! Og så blir det veldig spennende å representere lærerstudentstemmen gjennom stortingsvalget, og i møte med ett nytt storting.

PS: Favoritt-is?
Elise: Sandwich fra Hennig Olsen (VIKTIG!)

PS: Tips til noe å gjøre på hjemmekontoret?
Elise: På hjemmekontoret kan man ha lunsjdate med en venn man ikke har snakket med på en stund, som også sitter på hjemmekontor. Til og med på andre siden av landet, det vil jeg si er en ganske hyggelig bonus i disse oppoverbakkene som denne pandemien gir.

PS: Noe du vil si til slutt?
Elise: Jeg tror alltid vi lærer noe, selv når det er midt i en pandemi som kjennes ut som om den har flest nedsider. Kanskje vi ikke ser det helt med en gang, men når vi skal gjøre opp status etter at alt dette er over tror jeg vi vil komme ut med tonnevis med verdifulle erfaringer.

Iril Myrvang Gjørv

PS: De beste tinga med Pedagogstudentene?
Iril: Fellesskapet. Jeg opplever at alle alltid ønsker at alle skal ha det bra, at vi har samme mål for øye selv om vi har ulike ønsker om midler til det målet. Slagordet vårt Framtidas lærere, sterkere sammen er ikke bare et slagord, men et mantra som gjennomsyrer møtene våre, samlingene våre, våre tillitsvalgte, lokallagene og arrangementene våre.

Debattkulturen. Uansett hvor uenige vi er så har jeg alltid opplevd Pedagogstudentene som en raus og vennlig organisasjon, bestående av mennesker som tenker at alle har gode intensjoner. Vi snakker ikke hverandre ned og vi respekterer hverandres meninger. Jeg opplever også at vi er gode på å skille sak og person.

Det sosiale. Vi har alltid vært gode til å prioritere det sosiale, og det tror jeg gjør at vi nettopp skaper et inkluderende fellesskap og har en god debattkultur.

PS: Hva gleder du deg mest til med en periode til med arbeidsutvalget?
Iril: Jeg gleder meg enormt til å bli ordentlig godt kjent med det nye arbeidsutvalget, reise rundt i landet, møte medlemmer og lokale tillitsvalgte, og å skape kule og interessante medlemstilbud og arrangementer!

PS: Den ultimate isen?
Iril: Dream yoghurt-is og sorbet med sitrontrekk fra Diplom-is!

PS: Korona-tips?
Iril: Kom deg ut når du kan! Er det fint vær - utnytt det! Man kan også ta møter og samtaler gjennom walk-and-talk.

PS: Helt til slutt? 
Iril: Alt blir bra ❤

Aleksander L. Fedøy

PS: Topp 3 med Pedagogstudentene?
Aleksander: Folka, samholdet og inkluderingen! I Pedagogstudentene finner man noen av de flotteste og dyktigste menneskene jeg kjenner til, som virkelig brenner for en best mulig studiehverdag for alle. De har et enormt stort hjerte og viser omsorg for alle rundt seg, slik at alle blir med på laget, slik at man får et samhold og felleskap i organisasjonen som er helt unikt.

PS: Hva gleder du deg mest til med å sitte i au?
Aleksander: Å kunne bidra med mine synspunkter på de aktuelle sakene som behandles i organisasjonen, på et nasjonalt nivå. Samt å diskutere dette med de andre i organisasjonen. Jeg gleder meg også veldig til å bli bedre kjent med lokallagene! Og jeg gleder meg veldig over at vi kanskje kan møtes fysisk og reise for å møte hverandre.

PS: Ok. Snart sommer. Hva er favoritt-isen?
Aleksander: Tror det må være mango sorbet (isbilen har en sykt god en) eller kanskje cookie dough, nam.

PS: Har du noen hjemmekontor-hacks?
Aleksander: Mitt beste tips er at du sørger for å ha det litt gøy på hjemmekontoret. Du kan prøve på en liten «prank» på zoom (bytte til en gøy bakgrunn f.eks.) eller så kan du finne noen gøye memes å le av (på f.eks. reddit). Hvis du har litt mer tid kan du se noen gøye videoer på Youtube, noe jeg syns er gøy er såkalte «fail compilations». NRK Humor har også mye bra. Men pass på at du får gjort det du skal!

PS: Noe på tampen?
Aleksander: Er ganske snakkesalig, så er alltid noe mer jeg kan ønske å si, men kan komme med en fun fact: Visste du at en ulykke i Erfurt, Tyskland, førte til at minst 60 mennesker døde i 1184? En rekke adelsmenn fra hele det tysk-romerske rike møttes i et rom ved St. Peter-kirken, da deres samlede vekt forårsaket at gulvet kollapset i latrinen under kjelleren og førte til at dusinvis av adelige druknet i flytende ekskrementer. Ulykken er kjent som «Erfurt latrine disaster».

Caroline Madsen

PS: Kan du nevne de 3 beste tingene med Pedagogstudentene?
Caroline: Å bare nevne 3 ting som er bra med pedagogstudentene er vanskelig. Det beste,- og mest innlysende er selvfølgelig fellesskapet! Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten all støtte og oppmuntring fra alle de tillitsvalgte i organisasjonen. Fellesskapet handler jo om mer enn å bare være engasjert, men å faktisk ta del i noe som gir organisasjonen mulighet til å gjøre noe for hvert enkelt medlem, som utgjør nettopp dette fellesskapet. Det å kunne vite at man som tillitsvalgt eller medlem, har noen i ryggen som støtter deg gjennom studiet utgjør en uvurderlig trygghet. Ellers vil jeg si muligheten til å selv utrette noe som en utrolig viktig og fantastisk del av pedagogstudentene. Det er deilig at man kan gjøre en forskjell, når man selv står midt oppi situasjoner på studiet. Dette har gitt meg mye motivasjon. Den siste tingen jeg vil nevne er det sosiale. Det å kunne stå på stand og snakke med studenter som søker relasjoner, støtte, tips eller generelt sosialt eller faglig påfyll er veldig givende! Jeg tror at det å være tillitsvalgt på institusjonene hjelper oss å stille oss kritiske til lærerutdanningene; og det er viktig😉

PS: Hva gleder du deg til med å sitte i arbeidsutvalget?
Caroline: Det jeg gleder meg aller mest til er å kunne arbeide med alle de fine tillitsvalgte, og det å ta del i et organ som kan utgjøre en skikkelig forskjell for både organisasjonen og lærerutdanningene. Det er både spennende og skummelt å engasjere meg på et nasjonalt nivå, men jeg gleder meg skikkelig! Ikke minst har jeg selv tenkt på litt saker som kan være relevant for organisasjonen å arbeide med, spesielt med tanke på det nylig vedtatte arbeidsprogrammet vårt. 

PS: Hva er den beste isen?
Caroline: Jeg er ganske enkel når det kommer til is og godteri. Jeg holder meg som oftest til sjokolade og vanilje så det blir nok en klassisk Pin-up. 

PS: Noen gode korona-tips til medstudenter??
Caroline: Det beste tipset jeg har vil være å ta seg en pause, skru opp lyden på tvén eller høyttaleren og danse og synge HØYT til alle favorittsangene. Er deilig å få litt utløp av og til når man sitter hele dagen foran skjermen. 

PS: Final words?
Caroline: Det eneste jeg vil si til slutt er at jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med alle de tillitsvalgte, og at jeg håper på en produktiv, spennende, lærerik og ikke minst gøy periode i tiden som kommer. ❤️ 

Ida R. Oterhals

PS: Hva er det beste med Pedagogstudentene?
Ida: Det sosiale! Å møte nye folk fra andre steder i Norge som har PS som en felles interesse. Jobbe for å utvikle og gjøre studenthverdagen til det beste. Alle er velkomne! Fellesskapet! 

PS: Hva gleder du deg mest til med vervet i arbeidsutvalget?
Ida: Det jeg gleder meg mest til er å besøke og stå på stand rundt om på de forskjellige institusjonene! Gleder meg til å møte medlemmene våre og jobbe for å få nye medlemmer. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med resten av AU! Er veldig spent på den årlige konferansen. Om hvilke tema vi skal fokusere på og hvordan vi skal arrangere det. 

PS: Oblig. spørsmål! Hva er favoritt-isen?
Ida: Softis er det beste!:))

PS: Tips til noe å gjøre på hjemmekontoret? 
Ida: Godt spørsmål! Trenger noen selv! Ha vann stående framme, drikker helt sykt mye vann fordi jeg kjeder meg. Ikke ha noe søtsaker i nærheten for da er det vanskelig å motstå fristelsen - hahah. Bytt mellom å sitte og stå. Er viktig å reise seg opp og bevege seg litt for å holde på konsentrasjon. 

Iselin S. Bakke

PS: Topp 3 med Pedagogstudentane?
Iselin: Engasjementet blant medlemmane, dei nasjonale arrangementa og det inkluderande fellesskapet.🥳

PS: Kva gler du deg mest til med å sitte i arbeidsutvalet?
Iselin: Til å kunne arbeide og møte våre medlemmar over heile Noreg, og til å samarbeide og verte ordentleg god ven med dei andre som sit i AU.🥰

PS: Det er ikkje for tidleg med is. Favoritt?
Iselin: Softis med tuttifrutti🤩

PS: Korona-hacks?
Iselin: Når du tek pause, GÅ UT! Ver i rørsle, og vel deg ut ein stad i heimen som skal vere din arbeidsplass. Gå tur før forelesning; vanlegvis går ein til skulen, og viss du tek deg ein runde før digital undervising, vaknar du meir til live. Til sist: et softis med tuttifrutti!😛

PS: Til slutt?
Iselin: Eg gler meg ENORMT til den kommande perioden, og set utruleg stor pris på at eg har fått denne vedunderlege moglegheita til å sitje i AU. Tusen takk, detta vert bra❤

Kaspara Halkjesvik

PS: Hva er det beste med Pedagogstudentene?
Kaspara: Folkene i PS er de beste på jord. En så god gjeng skal du lete lenge etter. Jeg har aldri blitt så godt tatt imot og inkludert som jeg har i PS. Så det gode miljøet og fellesskapet er helt klart det beste.

I tillegg gjør vi en så viktig jobb for lærerstudenter landet rundt. Jeg er stolt over å være en del av organisasjonen som jobber så hardt for at vi lærerstudenter skal bli hørt.

Så til slutt må jeg nevne at PS har vært med å gi meg faglig påfyll i egen utdanning. Jeg er en skikkelig nerd og da er det SÅ gøy å kunne få være med på kurs og fagdager i tillegg til det vi har om på studiet.

PS: Hva gleder du deg mest til med å sitte i arbeidsutvalget?
Kaspara: Jeg gleder meg masse til å samarbeide med den flotte gjengen vi blir i AU. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med dem. Så gleder jeg meg masse til å jobbe med politikken vi har vedtatt på landsmøtet. Det blir en spennende tid fremover. OG jeg har så lyst til å se folk fysisk! Jeg henger meg på vår flotte leder Elise og er evig optimist for at vi skal kunne møtes snart! Jeg krysser fingrer og tær for at jeg skal kunne reise og møte flere lokallag i løpet av min tid i AU.

PS: Vi kommer aldri utenom: Favoritt-is?
Kaspara: Nå er jeg rart nok ikke en veldig stor fan av is. Tro det eller ei. Men hvis jeg må velge er det nok Ben & Jerrys med cookie dough.

PS: Tips til hjemmekontor?
Kaspara: Lange dager på hjemmekontoret kan være tungt. Jeg anbefaler alle å drikke fra en gøyal krus og lufte rommet man sitter i ofte for å få litt frisk luft. Ta deg gjerne en tur ut i lunsjpausen! Utenom det bruker jeg å strekke på beina innimellom og riske på kroppen. Ikke en dum ide å danse heller.

PS: Helt til sist?
Kaspara: Jeg vil benytte sjansen til å takke landsmøte for tilliten! Det har vært en utrolig spennende helg og vi har fått vedtatt mye viktig politikk som jeg ser frem til å jobbe mer med.