Ny ledelse valgt på Pedagog­studentenes første digitale landsmøte

Elise Håkull Klungtveit er valgt til leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet. Hun rykker med dette opp i ledersetet etter et år som nestleder, og får med seg lektorstudent Iril Myrvang Gjørv som ny nestleder. Sammen skal de lede organisasjonen med over 20 000 lærerstudenter.

Lederduoen ble valgt på Pedagogstudentenes første heldigitale landsmøte.

- Det er en spesiell tid å overta ledervervet på, men samtidig svært spennende, sier den nyvalgte lederen, Elise Håkull Klungtveit og føyer til:

- Denne krisa har vist oss at det er viktig at digital kompetanse blir en tydeligere del av lærer- og pedagogutdanningene. For å møte den krisa vi ikke kan utvikle en vaksine mot, blir det videre helt avgjørende at vi tenker klima og bærekraft i alt vi gjør, også i utdanningene våre.

- Jeg må legge til at jeg er imponert over den digitale omstillingen Pedagogstudentene har gjort på dette landsmøtet. Jeg gleder meg til å bidra til å utvikle organisasjonen nå som vi må jobbe på helt andre måter, sier Gjørv, den nye nestlederen. 

Klungtveit er utdannet barnehagelærer fra Høgskolen på Vestlandet og fullførte i år en mastergrad fra i barnehagepedagogikk ved OsloMet – Storbyuniversitetet, mens Gjørv går på lektorutdanningen ved Universitetet i Oslo.

En viktig tid å fronte lærerstudentenes stemme

Koronapandemien gjør at det er usikkert hvordan det neste studieåret vil bli for våre medlemmer.

- Jeg brenner virkelig for å fronte lærer- og pedagogstudentenes stemme i tiden vi nå går inn i, sier Klungtveit.

- Nå som hele sektoren er i en stor omstilling, mener jeg det blir ekstra tydelig at våre innspill som studenter er helt avgjørende for å sikre kvalitet i studiene våre og kanskje spesielt i praksis.

- Som lærer- og pedagogstudenter kan vi også bidra inn i den store dugnaden i samfunnet.

Elise Håkull Klungvteit - påtroppende leder i Pedagogstudentene

Medlemsnærhet blir viktigere enn noen gang

Pedagogstudentene arbeider for å være en medlemsnær organisasjon, der alle medlemmer skal føle seg inkludert i fellesskapet i lokallagene på studiestedene

- Selv om vi kanskje ikke kan samle medlemmene fysisk i den kommende perioden, vil jeg arbeide intenst for at alle skal føle seg sett og inkludert i fellesskapet vårt også i året som kommer, sier den påtroppende nestlederen.

- Det digitale rommet åpner opp for en ny type medlemsnærhet som jeg også ser kan gi muligheter, legger Gjørv til:

- Korona eller ei, i Pedagogstudentene skal det alltid være en åpen dør slik at alle våre medlemmer føler seg inkludert. Jeg gleder meg utrolig til å følge opp og utvikle alle de fantastiske lokallagene våre, avslutter Gjørv.

Iril Myrvang Gjørv - påtroppende nestleder i Pedagogstudentene

Et sterkt arbeidsutvalg

Lederduoen får med seg et kompetent arbeidsutvalg som sammen skal lede organisasjonen i den kommende perioden. I tillegg til leder og nestleder består Pedagogstudentenes arbeidsutvalg av fem andre studentmedlemmer:

 • Sebastian Ivar Muñoz Guttulsrød
  • Studerer lektorutdanning ved UiA Kristiansand
 • Sonja Tan Nguyen
  • Studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 ved INN Hamar
 • Mia Larsen Sveberg
  • Studerer faglærerutdanning ved Nord Levanger
 • Martin Gjerstad
  • Studerer lektorutdanning ved UiB
 • Morten Hodne
  • Studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 ved UiS

Les mer om: